Hardware

GPS uredjaji i modemi

Hardverski modemi su najekonomičnije rešenje za pouzdano povezivanje sa softverskim sistemima za praćenje vozila. Velika količina zastarele industrijske IOT infrastrukture širom sveta zahteva različite metode povezivanja, a FleetManager koristi najsavremenije i najkvalitetnije tipove modema kompanije Teltonika Netvorks koji pružaju brojne mogućnosti i posebno su dizajnirani da odgovore na sve vrste izazova u IOT industriji.

Mali i profesionalni FMB120 tracker sa unutrašnjim GSM i GNSS antenama sa velikim pojačanjem je u stanju da sakuplja koordinate gps uređaja i druge korisne podatke i prenosi ih putem GSM mreže na server. 

Ovaj uređaj je savršeno pogodan za aplikacije u kojima je potrebno sticanje lokacije udaljenih objekata: upravljanje voznim parkom za potrebe različitih delatnosti kao što su logističke kompanije, transporteri itd. 

FMB120 može da izvršava zadatke na udaljenim objektima kao što je nadgledanje, prikupljanje statusa i informacija različitog tipa.

gps uredjaji

LV-CAN 200 je dizajniran za prikupljanje podataka sa 1500 različitih modela lakih vozila, kamiona i autobusa. Pristup podacima CAN Bus omogućava operaterima voznog parka da izveštavaju o širokom spektru informacija.

LV-CAN 200 adapter omogućava čitanje parametara kao što su: nivo goriva, brojač kilometara, potrošnja goriva, broj obrtaja u minuti, temperatura motora itd.

Merač goriva

Merač goriva je optimizovan digitalni senzor koji daje preciznije podatke o promenama zapremine goriva u rezervoarima u datom trenutku na osnovu kojih se mogu konstatovati eventualne zloupotrebe i krađe goriva iz rezervoara. 

Potrebno je povezati ga sa GPS modemskom jedinicom i na taj način omogućava pregled različitih izveštaja kao što su prosečna potrošnja, dijagram potrošnje goriva, unos/istakanaja goriva).

Podaci o nivou goriva u rezervoaru se prikazuju u realnom vremenu i skladište u bazu podataka za potrebe kreiranja različitih izveštaja kojima se omogućava kontrola kretanja nivoa goriva u proteklom periodu. To su izveštaji koji registruju skokove i padove nivoa goriva. Ugradnjom merača dobijaju se i okvirni podaci o potrošenom gorivu i prosečnoj potrošnji.

Identifikacija vozača

RFID kartice se koriste kao prateća oprema za kontrolu pristupa, praćenja radnog vremena, korišćenja vozila i slično na osnovu čega se kroz različite izveštaje može kontrolisati i upravljati vozačima i vršiti optimizacija rada.

Korišćenje RFID kartice je brzo i lako, prislanjanjem na čitač koji se instalira na željenoj poziciji u vozilu u roku od par sekundi identifikuje vozača koji je dodeljen na RFID karticu. 

Čipove u RFID karticama je skoro nemoguće klonirati ili falsifikovati što im daje visok stepen zaštite i kombinovano sa zaštitnim hologramima koji se vizuelno proveravaju, a koje nije moguće iskopirati na bilo koji način, nivo obezbeđenja ovih RFID kartica se svrstava na lestvici odmah ispod biometrike (otisak prsta, skener rožnjače).

iButton identifikator vozača
Jedno od rešenja koje pomoću GPS uređaja pružaju mogućnost za upravljanje i optimizaciju vozača koji koriste službena vozila je iButton identifikator i ključ koji obezbeđuje podatke o licu koje upravlja vozilom. To je najjednostavniji način primene ovlašćenja za vozača u vašim vozilima.

iButton nudi sledeća rešenja:
Imobilizator – sprečite bilo koga da pokrene vozilo bez prethodnog skeniranja iButtona.
Ovlašćena vožnja – vodite evidenciju ko upravlja vašim vozilom prema iButton ID-u koji koriste za potvrdu identiteta.

Temperaturni senzor

Temperaturna sonda služi za merenje temperature u komorama različitog tipa. Povezivanjem sa GPS modemskom jedinicom omogućava korisniku da u svakom trenutku ima uvid u trenutnu temperaturu komore u kojoj je postavljen senzor.

Zahtev za ponudu

Offer request